Manchego Media

Alles voor de aandacht

Nieuws-archief

Hieronder ziet u de nieuws- en persberichten van Manchego Media.

Nieuws


Terug naar overzicht

27-01-2015

Win een origineel Ytje Veenstra-kunstwerk tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek op zaterdag 7 februari 2015

Haarlem, 27 januari 2015 – Ytje Veenstra tekent, schetst, digitaliseert en maakt papercuts. Op zaterdag 7 februari heeft u de kans om door haar geportretteerd te worden tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Laat haar en de aanwezige internationale galleriehouders met ‘#ytjeartrotterdam weten dat haar werk méér aandacht verdient. Ytje maakt uiterlijk op maandag 9 februari bekend welk portret zij gratis uitwerkt tot een uniek persoonlijk kunstwerk. Als zij u aanspreekt met een camera in de aanslag, dan weet u dat u kans maakt op een prachtig portret.


Ytje Veenstra ontwikkelde haar eigen stijl in de vorm van de papercut, een bonus bovenop haar (digitale) tekeningen. Haar werk is te omschrijven als elegant met precies genoeg afgemeten details. Ze werkte o.a. voor het Parool, Moët & Chandon, Esquire, Vrij Nederland, Staat Amsterdam, Red, Atmosphere/BBDO (NYC) en 160 over 90/Boston Redevelopment Authority.
Ze exposeerde in verschillende steden in Nederland, Duitsland, Australië, V.S., Canada en Spanje.


Op dit moment bereidt Ytje een expositie voor in Kek, Beverwijk en wordt de nieuwe literaire roman: ‘Huil maar niet, ik wens je uitstel toe’ van Joubert Pignon gelanceerd door uitgeverij Atlas Contact. Ytje verzorgde de omslag van het boek.
Door Joshua Baumgarten van Irrational Library in Haarlem is Ytje uitgenodigd om vanaf 14 februari a.s. te exposeren en live te tekenen bij een poëzie-/literaire/muzikale avond in poppodium het Patronaat.
Verder houdt Ytje zich bezig met de opzet voor een batik-workshop in het Haarlemse 37PK waar nu nog intensieve samenwerking gezocht wordt met Vlisco.


Meer info:
www.ytje.com
http://www.pinterest.com/ytjeveenstra/
www.kekbeverwijk.nl
http://www.atlascontact.nl/boek/huil-maar-ik-wens-je-uitstel-toe/
http://www.irrationallibrary.nl/
http://www.37pk.nl/

Meer info over Ytjes ‘acte de presence’ op Art Rotterdam kunt u op zaterdag 7 februari a.s. bijhouden op: www.illustrationdaily.com/ytje-veenstra en www.twitter.com/yelult (@YELULT).

 Persbericht Ytje2.docx


Terug naar overzicht